Greenwich Residence

The GAN team recently collaborated with Adam Robinson Design on this small courtyard on Sydney’s lower north shore. 

Lighting was an essential element to enhance the understated features in this relaxed, entertaining space. Subtle shades of grey in the hardscape materials blend seamlessly and lighting allows the textures of green foliage to pop in this cosy and rustic outdoor space.

The approach to lighting design for this space was practical and subtle. Our Wiltshire wall light in bronze casts a warm light over the space, while step lights provide a functional purpose to highlight the split-level deck. Our versatile Pole Light Single 5 often used for pathways, shines light on the barbeque and prep area. A calming, copper water feature has been showcased with our Underwater 5, to become the ultimate evening attention grabber. Accent 5 uplights were installed to draw the eye to the contemporary structure of pleached conifers along the fence line and strategically placed olive trees.

Complete with the natural amber light given off by the fire pit, come dusk this space is more inviting and perfectly warmer for a winter barbeque and evening entertainment.

Back